Rekenhulp hoeft geen hogere wiskunde te zijn!

Bij StudieHub houden we het simpel.

Rekenhulp bij studiehub

AUTOMATISEREN

Bij rekenen is het belangrijk om de sommen te automatiseren. Kort gezegd houdt dit in dat je bij een som niet lang hoeft na te denken maar het antwoord direct weet. Leerlingen met dyscalculie hebben hier veel moeite mee.

Door veel te oefenen met de basis plus-, min, keer- en deelsommen, bevorder je het automatiseringsproces.

GRAFIEKEN, MATEN, PROCENTEN, KLOKKIJKEN EN DERGELIJKE

Naast de algemene plus-, min-, keer- en deelsommen, vallen onder andere breuken, procenten, grafieken, klokkijken en maten ook onder de rekenstof.

 Deze rekenonderdelen zijn misschien nog net iets te abstract voor je, maar met een klein beetje oefening kom je er al heel snel!

REDACTIESOMMEN

Als je de algemene rekenstof onder de knie hebt, kan het af en toe nog fout gaan bij de zogeheten redactiesommen (ook wel verhaaltjessommen genoemd).

 Bij dit soort sommen is het belangrijk om het overzicht te bewaren en een goed plan van aanpak te bedenken. Met genoeg oefening, krijg je dat inzicht van zelf!
Benieuwd naar een voorbeeld van ons oefenmateriaal?
Klik hier en bekijk het oefenmateriaal voor één van onze leerlingen uit groep 4!

Onze werkwijze

Bij StudieHub houden we het graag simpel: jouw wensen staan centraal. Meer aandacht besteden aan automatiseren en/of de moeilijke redactiesommen? Geen probleem! Ons oefenmateriaal is op maat gemaakt, dus wij zijn flexibel.

Tijdens de lessen proberen wij het beste uit jou te halen zonder druk op je te leggen. Bij ons ben je om te leren en niemand van ons verwacht dat je een kei in rekenen wordt. Ons doel is om jou te laten zien dat je het met een beetje oefening en ondersteuning op eigen kracht kan, waardoor je in de lessen kan meedraaien!