StudieHub

Als drie jonge, enthousiaste bijlesdocenten besloten wij — Wasim, Rafaël en Michaël — onze krachten te bundelen en een huiswerkinstituut op te richten. Ons doel? Kwalitatief goede studiebegeleiding tegen een toegankelijk tarief. Wat begon als een concept werd uiteindelijk op 1 augustus 2021 werkelijkheid. StudieHub was een feit. 

StudieHub is geboren vanuit de gedachte dat wij, bijlesdocenten, met de kennis die wij nu hebben onze middelbare schoolperiode een stuk makkelijker waren doorgekomen. Wijsheid achteraf, natuurlijk. Maar precies dat maakt dat wij onze kennis aan de volgende generaties leerlingen willen overbrengen. Wat wij destijds niet wisten, maar wel hadden willen weten, hopen wij de leerlingen van nu te kunnen meegeven. Het gaat dan niet alleen om vakinhoudelijke kennis, maar juist ook om de leermethodes die het studeren vergemakkelijken‘leren leren’ dus.

Thuis echt thuis

Omdat wij relatief jong zijn, staan wij nog dichtbij de belevingswereld van de leerlingen. Wat zij doormaken, hebben wij niet heel lang geleden ook zelf moeten ervaren. Ook wij weten dat school niet altijd even leuk is, en dat sommige vakken lastig kunnen zijn. Vanuit die invalshoek treden wij de leerlingen tegemoet. School hoeft niet leuk te zijn en het ene vak ligt je wellicht beter dan het andere. Maar dat betekent niet dat school en huiswerk stress of strijd moeten opleveren. Voor goede schoolresultaten zal (hard) moeten worden gewerkt, maar na schooltijd uren blokken is het andere uiterste. Wij willen in de eerste plaats de leerling ondersteunen en begeleiden zodat hij of zij zonder stress en vol goede moed aan zijn of haar leer-, school of proefwerk kan gaan. Daardoor is school dan ook echt school, en misschien belangrijker nog, thuis echt thuis.

Elke leerling is uniek

Als je bij ons binnenstapt ben je perfect zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat (studie)begeleiding er in eerste instantie op gericht moet zijn jouw talenten en sterke punten naar voren te laten komen. Zelfontplooiing, maar dan met een steuntje in de rug. Omdat iedere leerling — geen enkele uitgezonderd — uniek is, vraagt dat telkens om een andere benadering. Een ‘one-size-fits-all’-aanpak zult u bij ons dan ook niet aantreffen. Samen met de leerling gaan wij op zoek naar de leermethode die het best bij hem of haar past. Juist op die manier heeft de leerling ook ná zijn schoolcarrière iets aan onze begeleiding en vorming.

wij zijn studiehub

Michaël schut

Medeoprichter StudieHub
Leuk je te ontmoeten! Mijn naam is Michaël Schut, 22 jaar oud en afgestudeerd jurist (Bachelor Rechtsgeleerdheid en de Legal Research Master, beide cum laude afgerond aan de Universiteit Utrecht).

Als mentor bij StudieHub is het mijn taak om leerlingen te enthousiasmeren voor, en te ondersteunen bij hun huis- en leerwerk. Samen zorgen wij ervoor dat school meer plezier dan stress oplevert! 

Rafaël Schut

Medeoprichter StudieHub
Hey! Ik ben Rafaël Schut, 20 jaar en ik heb zelf zo’n vier jaar geleden mijn tweetalig VWO examens mogen afleggen op het Christelijk College Groevenbeek.

Nu, 4 jaartjes en een master Financial Econometrics verder, herken ik nog alle stress en zenuwen die bij je schoolcarrière komen kijken. Daar wil ik je, als ervaringsdeskundige, heel graag bij helpen! Ik kijk er naar uit je te helpen bij het plannen, motiveren, begeleiden en het beantwoorden van eventuele vragen over de stof (vooral wiskunde)! 

Wasim van houtum

Medeoprichter StudieHub
Welkom op onze website! Ik ben Wasim van Houtum, 23 jaar oud en ben afgestudeerd econometrist.

Als ik af en toe terugdenk aan mijn tijd op het voortgezet onderwijs en de stress die dit destijds meebracht, kan ik me redelijk plaatsen in de leerlingen van dit jaar. Zeker met de aanhoudende pandemie staan de leerlingen voor een flinke klus dit jaar. Met mijn ruime ervaring in het geven van bijlessen en begeleiding, aan jong en oud, wil ik nu écht iets kunnen betekenen voor deze leerlingen. Ik kijk er dan ook naar uit om jou te helpen in de voorbereidingen van je toetsen zodat je straks met dat diploma wegloopt. Hopelijk tot snel!