Concentratieproblemen

Je wilt aan je huiswerk beginnen, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Of je bent misschien snel afgeleid, want die Instagram memes of die WhatsApp groepschats zijn veel interessanter dan je schoolwerk. Of misschien heb je ADD of ADHD en voelt zowel het maken als het plannen van je schoolwerk als een onoverkomelijke opgave? Wij kennen deze situaties maar al te goed. Vandaar dat wij bij StudieHub verschillende methodes toepassen om concentratieproblemen zoveel mogelijk op te lossen.

Hoe maken wij de planning?

Voor het plannen gebruiken wij de "Getting Things Done" (GTD) methode, bedacht door time-management expert David Allen. De GTD methode bestaat — kort gezegd — uit 5 stappen: vastleggen, verduidelijken, organiseren, reflecteren en de strijd aanbinden (capture, clarify, organize, reflect and engage). Het doorlopen van deze vijf stappen schept overzicht en garandeert dat de leerling geen dingen over het hoofd ziet.

Hoe maken wij het leren behapbaar?

Als de planning in orde is, kan de leerling aanvangen met de vijfde stap van de GTD methode: het aanbinden van de strijd (met het schoolwerk). Voor deze stap, tonen wij ons als StudieHub groot voorstander van de Pomodoro methode. Deze methode houdt kort gezegd in dat je jouw huiswerk in blokjes van 25 minuten opdeelt. Na elke 'pomodoro' (25 minuten), neem je 5 minuten rust. Na 4 pomodoro’s neem je een langere pauze (tussen de 15-30 minuten).

Als StudieHub zijn wij ervan overtuigd dat de combinatie van de GTD en Pomodoro methode voor verreweg de meeste leerlingen effectief zal blijken. Maar leerlingen die ADD, ADHD of concentratieproblemen hebben, profiteren hier wellicht het meest van.


Kom eens langs voor een vrijblijvend gesprek!

Veldstraat 7a
Putten, 3881JM

Maandag - Zaterdag, 8:00 - 20:00